Fără categorie · Health

Tenul sensibil şi fondul de ten potrivit

sfaturi-pentru-un-ten-perfect-401Bonjour!   Revin cu un nou articol în care voi scrie  despre un tip de ten cu care se confruntă multe dintre noi: TENUL SENSIBIL.  Eu am dedus că am un ten mixt (zona frunţii, în special, dar şi a nasului şi bărbiei are un exces de sebum, iar obrajii ceva mai uscaţi, dar nu exagerat). Cu toate astea, am perioade din an când tenul meu se comportă ca unul sensibil (când este foarte frig, când bate vântul- este mai uscat şi înroşit).

Se pare că odată cu venirea primăverii, există şi câteva pericole care ne ameninţă tenul şi ar trebui să fim mai atente la îngrijirea lui. Primăvara este când cald, când mai frig, bate vântul frecvent, aşa că cel mai expus este tenul nostru. Dermatologii spun că neglijarea lui poate duce la probleme mai grave cum ar fi rozaceea, agravarea acneei sau deshidratarea profundă (in special pentru persoanele cu un ten uscat).

300xH_401_shutterstock_66018559Detoxifică-ţi organismul şi se va vedea pe pielea ta!

Alimentaţia este şi ea foarte importantă atunci când vrem să avem un ten frumos şi sănătos. Din fericire, primăvara ne oferă multe soluţii pentru a avea o alimentaţie sănătoasă. Ideală ar fi o cură de detoxifiere în care să predomine verdeţurile (salată verde, spanac, urzici, lobodă, brocolli), dar şi ridichiile roşii, morcovii (daţi pe răzătoare cu puţin ulei de măsline şi un strop de zeamă de lămâie sunt delicioşi).

Atenţie la ingredientele cosmeticelor!

Acest detaliu important ar trebui să ne preocupe indiferent dacă avem un ten sensibil sau nu. Însă cu atât mai mult, când ştim că tenul nostru ne dă bătăi de cap, atenţia ar trebui să fie îndreptată către lista de ingrediente atunci când achiziţionăm produse cosmetice.

Principalul ingredient de care trebuie să ne ferim este ALCOOLUL, indiferent de forma sub care apare: ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol, isopropyl, ethanol, alcohol denat. etc. Alcoolul este un iritant foarte puternic, la fel ca şi parfumul din cosmetice.

Produse indicate pentru îngrijirea tenului sensibil

Tenul sensibil are nevoie de o îngrijire specială, de aceea ar trebui să apelăm la geluri de curăţare blânde, care să nu conţină alcool sau alţi iritanţi, iar apa cu care ne clătim tenul să fie călduţă.

Hidratarea are şi ea un rol esenţial în îngrijirea tenului sensibil. Avem nevoie de creme emoliente care să conţină uleiuri naturale (unt de shea, ulei de măsline, de migdale etc.), miere, muşeţel.

!!! Indiferent de ten, nu trebuie să ieşim din casă fără a aplica o cremă care să conţină un factor de protecţie (SPF) cât mai mare.

Dacă ai un ten sensibil, evită pe cât posibil exfolierea feţei cu scrub, mai ales dacă acesta are granule. Îţi va înroşi tenul şi îl va sensibiliza şi mai rău.

fond-de-ten-toleriane-teint-la-roche-posayFondul de ten pentru tenul sensibil

Atunci când ne alegem un fond de ten, pe lângă nuanţa potrivită, ar trebui să fim mai atente la detalii precum:

– non-comedogenic

– testat dermatologic

– nu conţine conservanţi, parfum, alcool

– are SPF (cel puţin 15)

Un fond de ten ce promite toate acestea este Toleriane Teint de la La Roche Posay.

Acesta se găseşte în două variante:

– pentru tenul mixt şi gras: Toleriane Teint Mattifying Mousse Foundation

– pentru tenul uscat: Toleriane Teint Hydrating Water-Cream Foundation

p.txtPentru că îmi doresc foarte mult să testez acest fond de ten, particip cu acest articol la un concurs organizat de Andreea de la A Beauty Tale, care oferă şansa de a încerca Toleriane Teint de la La Roche Posay, atât cititoarelor cât şi bloggeriţelor.

Advertisements

One thought on “Tenul sensibil şi fondul de ten potrivit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s