Health

Ten sănătos vara

Am gasit un articol util si interesant despre ingrijirea tenului in timpul sezonului calduros, cu sfaturi de la dermatologul vedetelor americane.

Dr. Debra Jaliman, dermatologul care le sfătuieşte şi le tratează pe vedetele de la Hollywood spune că pielea suferă mici schimbări în cursul anului, aşa că ceea ce ţi-a făcut bine iarna, s-ar putea să nu aibă rezultate prea bune primăvara şi vara.

Cum îţi pregăteşti tenul pentru sezonul cald

Primul pas ar trebui să fie efolierea. Dr. Jaliman explică: „Tenul devine mai gras când e cald afară, aşa că recomandă trecerea la un produs de curăţare cu proprietăţi exfoliante sau la o loţiune tonică ce conţine acid glicolic”. De asemenea, dermatologul te sfătuieşte să renunţi la fondul de ten „greu” şi să treci la o cremă hidratantă colorată cu textură uşoară. Este bine ca această că aibă şi factor de protecţie solar. Dacă în timpul zilei ţi se îngraşă tenul foloseşte şerveţele uscate – tamponezi uşor cu ele zonele care strălucesc.

În ce priveşte factorul de protecţie solară, Dr. Jaliman ne sfătuieşte să alegem produse cu „filtru mecanic”, şi nu cu „filtru chimic”. Sună complicat, dar nu trebuie decât să citeşti lista de ingrediente. Dacă produsul conţine „zinc oxide” sau “titanium dioxide” – sunt denuimirile care apar pe listă – înseamnă că ai găsit ce îţi trebuie.

Cititi continuarea pe unica.ro
Advertisements

One thought on “Ten sănătos vara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s