Reviews

Dizolvant vs Acetona

Pana nu demult nu stiam nici eu care este diferenta dintre cele doua, insa este una uriasa. Acetona este o substanta chimica folosita pentru indepartarea ojei inca de pe vremea bunicii. Dar poate ca bunica nu-si facea unghiile asa des ca noi, asa ca nici unghiile ei nu erau expuse la efectele nocive ale acetonei cum sunt ale noastre. Eu recunosc ca am unghiile date cu oja mai mereu. Destul de rar le las sa respire cateva zile, ceea ce e un lucru rau, caci ar trebui sa le las mai mult fara sa ma dau cu ceva. Dar nu ma pot abtine, asa ca in fiecare saptamana imi fac unghiile, cu lac nude sau colorat. Documentandu-ma, am aflat cat de rea e acetona. Cred ca pana atunci incercasem toate acetonele de pe piata, unele mai bune, altele si proaste si urat mirositoare.

Pana cand am descoperit ceva ce pentru unghiile mele este perfect, si anume dizolvantul Oversa, fara acetona. Imi place pentru ca imi curata foarte bine unghiile, chiar si atunci cand ma dau cu oje inchise la culoare si are un miros acceptabil. Atentie insa la ce scrie pe el. Exista si dizolvant Oversa cu acetona, insa eu il cumpar doar pe cel pe care scrie ACETONFREI (fara acetona).

Pe spatele lui scrie: ” Dizolvant lac unghii fara acetona cu ulei hranitor. Indeparteaza delicat si eficient orice lac/oja de unghii. Pentru unghii sensibile.”  Este fabricat in Germania.

Eu vi-l recomand cu mare drag, chiar este eficient. Ultima oara (demult) mi-am cumparat o sticla de 200 ml, a fost vreo 8 lei, dar cred ca l-am luat cam de asta-vara si mai am jumatate din el, in conditiile in care imi sterg unghiile in fiecare saptamana. Este foarte spornic. Se gasesc insa si sticlute mai mici, probabil 75 sau 100 ml.

Acum eu nu zic ca acesta nu agreseaza deloc unghia, insa cu siguranta nu este la fel de rau ca acetona. In orice caz, chiar daca nu va cumparati Oversa, eu zic sa cautati doar dizolvant care sa nu contina acetona, indiferent ce firma ar fi.

Voi ati folosit dizolvant Oversa? Ce parere aveti?

4 thoughts on “Dizolvant vs Acetona

  1. Da, l-am folosit, e bun. Acum am in uz unul Ebelin tot fara acetona si unul Cien, pe care l-am luat pentru pompita :). A, si acum doua zile am gasit din acela tip burete in borcan si evident ca am vrut sa vad cum e. Dupa ce le termin cred ca tot la Oversa ma intorc, dizolva oja mai repede decat celelalte incercate de mine.

    1. Chiar iti recomand dupa ce o termini pe cea actuala. Eu chiar daca nu am fost fidela dizolvantului Oversa, intotdeauna am ales unul fara acetona.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s